Kantstål

Beskrivelse: Vi fører kantstål til bruk i hagen. To høyder: 12- og 18cm. Et enkelt og effektivt system i et holdbart materiale. Kantstål løfter det estetiske uttrykket i uterommet ditt ved å rydde opp i grenser mellom for eksempel grusplass og gressplen. Det mest populære bruksområde er å lage en pen sirkel rundt busker og trær man har plantet i gressplenen. Kantstålet er laget av rusttregt stål og er ikke rustet når du kjøper det. Etter én sesong har det fått den pene mørkebrune fargen du kan se over. 

Planlegging: Når du har bestemt deg for å bruke kantstål til et område i hagen anbefaler vi at du måler opp og lager en skisse av det uttrykket du ønsker. Syntes du det er vanskelig å visualisere hvordan det blir seende ut kan et tips være å merke opp området og designet med pinner og tråd for lettere å se hvordan det blir. Ta med deg skissen og målene på designet ditt til oss og vi kan hjelpe deg å plukke ut det du trenger for å realisere planen din.

Tips: Før du legger stålet må det graves plass til det. Når du legger stålet vil stållengdene overlappe og du mister 1.5cm per skjøt, dette kan være viktig å regne med når du planlegger. Med kvartsirklene er det lett å lage hele eller halve sirkler, men de kan også brukes i stedet for et rettvinklet hjørne. De rette lengdene på 115cm kan bøyes om du ønsker en stålkant med lange slake buer. Delen som heter ‘Skarv’ gjør det enkelt for deg å legge en strekning helt presist uten å kappe og drille. Forklaring på ‘Skarven’ finner du i bunnen av siden. Jordspyd brukes i skjøtene mellom ståldelene der du legger stålet på lange rette strekninger eller når du bøyer det til lange slake buer. Jordspydene stabiliserer stålet og holder det på plass. Skal stålet ligge i flukt med gressplen eller grus bruker du høyden 12cm – skal stålet stikke opp bruker du høyden 18cm. Ved spørsmål; ta kontakt. Lykke til!

 

H = Høyde
L = Lengde
R = Radius
Ø = Diameter

 

Kantstål | Høyde 12cm | Tykkelse: 2mm

 

Rett Lengde
H12cm x L50cm
Rett Lengde
H12cm x L75cm
Rett Lengde
H12cm x L115cm
Justerbart Hjørne
Skarv
Jordspyd
Rett Lengde
H12cm x L18cm
Kvartsirkel
H12cm x R28cm
4 stk. gir sirkel med Ø56cm
Kvartsirkel
H12cm x R45cm
4 stk. gir sirkel med Ø90cm
Kvartsirkel
H12cm x R70cm
4 stk. gir sirkel med Ø140cm

 

Kanstål | Høyde 18cm | Tykkelse: 2mm

 

Rett Lengde
H18cm x L50cm
Rett Lengde
H18cm x L75cm
Rett Lengde
H18cm x L115cm
Justerbart Hjørne
Skarv
Jordspyd
Rett Lengde
H18cm x L18cm
Kvartsirkel
H18cm x R28cm
4 stk. gir sirkel med Ø56cm
Kvartsirkel
H18cm x R45cm
4 stk. gir sirkel med Ø90cm
Kvartsirkel
H18cm x R70cm
4 stk. gir sirkel med Ø140cm

 

Forklaring av Mekanismer

 

Jordspyd brukes først og fremst på rette strekninger for å stabilisere stålet. Festes i skjøtene mellom to stålkanter.
Justerbare hjørner monteres ved å skru to lengder sammen for så å bøye til ønsket vinkel på hjørnet mens stålet ligger på et flatt underlag.
Skarv brukes på steder der du trenger en helt nøyaktig lengde og du ikke ønsker å kappe og drille for å tilpasse. Skarven holder to lengder sammen og lar de gli forbi hverandre for justering.