Frø: Urter og Nyttevekster

Her kan du se vårt utvalg av frø av urter og nyttevekster. Om du ser på denne siden med mobiltelefonen må du ha skjermen i liggende format for å kunne se hele tabellen. Merk at enkelte sorter kan være midlertidig utsolgt i perioden vi fører fullt sortiment fra Desember til Juni. Sommertilbud: -50% på alle porsjonsfrø av urter og nyttevekster.

 

90296 Agurk

Annerledes agurklignende grønnsak med meksikansk opprinnelse og slyngende voksemåte. Gir rikelig med 3 cm lange frukter med flekkete mønster. Velegnet i salater, til nedlegning, i gryter og wok. 

Jungelagurk
90374 Agurk ‘Baby’ F1

Miniagurk med glatt skall. Setter bare hunnblomster. Høstes fra ca 3 mnd etter såing. Forkultiveres med plantelys innendørs, 1 frø/potte med 2/3 gjødslet jord og 1/3 såjord øverst. La spire i 25°C, stilles deretter i romtemp. Ved omplanting sett planten på samme dybde som såpotten, ikke dypere. Trenger støtte.

Potteagurk
90376 Agurk ‘Delistar’

Knasende og aromatisk agurk med søt smak og tynt skall. Setter bare hunnblomster. Høstes ofte, ikke la agurkene bli for store. Vann regelmessig. Planten bindes opp, toppes når den når taket.

Slangeagurk
90395 Agurk ‘Hopeline’ F1

Lekker miniagurk av asiatisk type med et noe tørrere fruktkjøtt enn vanlig, og en mer intensiv smak. Voksemåten gjør den utmerket å dyrke i ampel. Høstes etter hvert og spises ferske. Sorten skal ikke pollineres.

Ampelagurk
90372 Agurk ‘Iznik’ F1

Lekker miniagurk til dyrking i drivhus. Gode, sprøde frukter med slett skall, egnet til å spises ferske. Motstandsdyktig mot agurkmeldugg.

Potteagurk
90332 Agurk ‘Langelands Kaempe’

En eldre sort av asia-agurk som gir store frukter med noe ruglete skall. Ikke så før jordtemperatur er 15°C., og velg et lunt sted. Høstes etter hvert.

Asia-agurk
90336 Agurk ‘Lemon’

En rund agurk som gir rikelig med frukt på friland. Kan også dyrkes i drivhus. Bind opp, eller la planten slynge seg på bakken. Høst frukten når den er gul i fargen. La dem ikke vokse seg for store, det gir en dårligere smak og mindre fortsatt fruktsetting.

Frilandsagurk
90380 Agurk ‘Louisa’ F1

Til dyrking i hobbydrivhus. Motstandsdyktig mot agurkmeldugg. Setter bare hunnblomster. Gir fin avling av lange, mørkegrønne slangeagurker. Trives best i næringsrik, veldrenert og fuktig jord. Vannes regelmessig.

Slangeagurk
90388 Agurk ‘Passandra’

Drivhusagurk. Motstandsdyktig mot mange sykdommer. Setter bare hunblomster. Gir rik avling av lange frukter med noe knudrete skall. Trives best i næringsrik, veldrenert og fuktig jord. Vannes regelmessig.

Slangeagurk
90340 Agurk ‘Profi’ F1

Lettdyrket, gir korte mørkegrønne frukter med ruglete skall. Egnet til sylting. Setter kun hunnblomster, må ikke dyrkes sammen med sorter som setter hannblomster.

Frilands Drueagurk
90348 Agurk ‘Rhensk Druv’

Hurtigvoksende og lettdyrket agurk som gir korte mørkegrønne frukter med ruglete skall. Høstes etter hvert. Denne sorten er egnet til sylting.

Drueagurk
90364 Agurk ‘Tanja’

Delikat frilandsagurk av slangeagurktype. Agurkene er beregnet på å spises ferske. God i salater mm. Høstes ofte og la ikke agurkene vokse seg for store. Trives best i veldrenert, næringsrik og fuktighetsholdende jord på beskyttet sted. Vannes rikelig.

Frilands Slangeagurk
90442 Artiskokk ‘Vert de Provence’

Storslått grønnsak der knoppen høstes. Dyrkes på friland eller i stor potte på varmt sted. Høstes ca 6 mnd etter såing. Forkultiveres med plantelys innendørs, i såjord. La spire i romtemp., plasseres deretter svalere. Plant om til en plante/potte med gjødslet jord når plantene er store nok.

Grønnsak

90054 Aubergine ‘Moneymaker Nr.2’ F1

Avlange, mørkt fiolette frukter med delikat smak. Dyrkes i drivhus eller utendørs på et godt beskyttet sted. Høstes drøyt 5 mnd etter såing. Trives i næringsrik, veldrenert jord. Vannes regelmessig.

Aubergine
90057 Aubergine ‘Teresa’ F1

Tidlig aubergine med slanke, lilla frukter, ca 20 cm lange. Brukes til moussaka og grønnsaksretter. Elsker varme og dyrkes i drivhus eller på et godt beskyttet sted. Vann regelmessig. Høstes etter hvert, fra omtrent 4 mnd etter såing.

Aubergine
90074 Basilikum

Aromatisk krydderplante som elsker varme. Dyrk basilikum i en potte på en varm og solfylt plass. Bladene høstes etter hvert.

Krydderurt
90104 Basilikum

En storbladet basilikum som elsker varme. Dyrk basilikum i en potte på en varm og solfylt plass. Bladene høstes etter hvert.

Krydderurt
90092 Basilikum ‘Balkon Star’

En småbladet basilikum som elsker varme. Dyrk basilikum i en potte på en varm og solfylt plass. Bladene høstes etter hvert.

Krydderurt
90086 Basilikum ‘Cinnamon’

Kanelduftende blader. Topp planten ofte og bruk de gode bladene og skuddene etter hvert. Basilikum er en plante som er svært glad i varme, og det passer derfor godt å dyrke den i krukker på et solrikt, varmt sted. Trives i næringsrik, veldrenert jord.

Krydderurt
90068 Basilikum ‘Lemon Scent’

Friske grønne blader med deilig krydret sitronsmak. Utmerket til salater og andre matretter, også bra til te. Basilikum trives i varmen, og passer derfor godt å plante i krukker på et solrikt og varmt sted. Trives i næringsrik, veldrenert jord.

Krydderurt
90098 Basilikum ‘Round Midnight’

Aromatisk duftende basilikum med store, dekorative, mørkt røde blader. Delikat i forskjellige matretter og fin som dekorasjon. Knip av hele toppen og bruk bladene. Ikke la den blomstre. Basilikum er en varmekjær plante.

Krydderurt
90110 Basilikum ‘Siam Queen’

Vakker og velduftende, prydvekst og krydderplante. Antydning til purpur i de grønne, avlange bladene, purpurfarget blomsterstand. Kan dyrkes i potter på et solrikt, varmt sted. Trives i næringsrik, veldrenert jord.

Krydderurt
90682 Bladbete ‘Bright Yellow’

Gule bladstilker. Bladene brukes som spinat og stilkene som asparges. Tåler noen minusgrader. Dyrkes ofte som ettårig, men overvintrer tildekket i store deler av landet. Trives best i moldholdig, næringsrik og veldrenert jord.

Bladbete
90689 Bladbete ‘Rubarb Chard’

Sort med røde bladstilker. Bladene brukes som spinat og stilkene som asparges. Tåler noen minusgrader. Dyrkes ofte som 1-årig, men overvintrer tildekket i store deler av landet. Trives best i moldholdig, næringsrik og veldrenert jord.

Bladbete
90696 Bladbete ‘White Silver 2’

Bladene brukes som spinat og stilkene som asparges. Bladene tåler noen minusgrader. Dyrkes ofte som ettårig, men overvintrer tildekket i store deler av landet, og gir tidlig avling 2. året. Trives i moldholdig, næringsrik og veldrenert jord.

Bladbete
90147 Bønne ‘Summer Shell’

Edamamebønne er en soyabønne som først og fremst spises fersk, ikke tørket. Hele belger kokes før bønnene spises. Kan fryses, lett forvellet. Trives best i veldrenert, moldrik og fuktighetsbevarende jord, på lune steder. Vann rikelig.

Edamamebønne
90203 Bønne ‘Flambo’

Vakker bønne med dekorative belger i rosa og hvitt. Modne belger kan tørkes og bønnene kokes. Spede belger kan kokes og spises som brekkbønner. Dyrkes på beskyttede steder. Vann rikelig.

Bønne
90228 Bønne ‘Blue Lake’

Sort som gir stor avling på liten plass. Skyll frøene grundig før såing. Så den mot f.eks. et espalier på et lunt sted og høst etter hvert. Spises kokte, og kan med fordel fryses.

Aspargesbønne
90202 Bønne ‘Cogito’

Den klare favoritten blant brekkbønner, helt trådfri og veldig deilig! Spises kokte. Dyrkes på beskyttede steder. Vann rikelig. Høstes etter hvert, ikke la belgene bli for store, ca. 5-6 mm tykkelse er passe.

Brekkbønne
90171 Bønne ‘Ferrari’

Ekstra fin og god sort. Gir rikelig avling. Høstes ofte, la belgene bli ca 12 cm. Belgene spises kokte. Utmerket å fryse lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på lunt sted.

Brekkbønne
90201 Bønne ‘Mistik’

Bønne med lettplukkede, lilla belger som utvikles over bladverket. Spises kokte, eller forvelles og fryses. Høstes etter hvert, når de er ca 14 cm lange.

Brekkbønne
90199 Bønne ‘Saxa’

Fin og tidlig sort. Gir rikelig med avling av mørkegrønne belger. Høstes ofte, ca 12cm lange og slanke. Belgene spises kokte. Utmerket å fryse lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på et lunt sted.

Brekkbønne
90200 Bønne ‘Saxa’ (Big Pack)

Fin og tidlig sort. Gir rikelig med avling av mørkegrønne belger. Høstes ofte, ca 12cm lange og slanke. Belgene spises kokte. Utmerket å fryse lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på et lunt sted.

Brekkbønne
90127 Bønne ‘Celebration’

Hurtigvoksende bønne med lakserosa blomster. Gir rikelig avling av 25 cm lange belger som høstes slanke. Dyrkes gjerne mot en espaljé. Trives best i veldrenert, moldrik og fuktighetsbevarende jord på et lunt sted. Vannes rikelig.

Prydbønne
90122 Bønne ‘Hestia’

En lav sort av prydbønne med tofargede blomster i rødt og hvitt. Fin i potte på et lunt sted. Skyll frøene grundig før såing. De mørkegrønne bønnene er også egnet til koking og til samme bruk som stangbrekkbønner.

Prydbønne
90128 Bønne ‘Preisgewinner’

En hurtigvoksende blomsterbønne med røde blomster. Plante ved f.eks. en espaljè på et lunt sted. Skyll frøene grundig før såing. Gir rikelig avling med grønne belger som kan spises kokte.

Prydbønne
90207 Bønne ‘Admires’

Delikatesse med ca 18 cm lange, 2 cm brede og trådfrie belger. Høstes ofte. Belgene spises kokte. Utmerket å fryse lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på et lunt sted. Vannes rikelig.

Snittebønne
90208 Bønne ‘Serpedor’

Lav snittebønne med trådfrie og flate belger, ca 14 cm lange og 8 mm brede. Høstes ofte. Beholder sin vakre farge når de kokes. Kan gjerne fryses ned lett forvellet. Trives best på lune steder.

Snittebønne
90230 Bønne ‘Carminat’

Gir stor avling på liten dyrkningsflate. Høstes ofte. Belgene skal vokse ut, men fortsatt være slanke. Belgene spises kokte. Kan med fordel fryses, lett forvellet. Trives best i veldrenert, moldrik og fuktig jord på et beskyttet sted.

Stangbrekkbønne
90235 Bønne ‘Neckargold’

Gir stor avling på liten dyrkningsflate. Høstes ofte. Belgene skal ha vokset ut, men være slanke. Spises kokte. Kan gjerne fryses, lett forvellet. Trives best i veldrenert, moldrik og fuktig jord på lunt sted. Trenger støtte.

Stangvoksbønne
90242 Bønne ‘Maxidor’

Svært dyrkingsverdig og god sort. Høstes ofte, må ikke bli for store. Smaker best 12-15cm lange og slanke. Spises kokte. Kan med fordel fryses, lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på lunt sted.

Voksbønne
90243 Bønne ‘Maxidor’ (Big Pack)

Svært dyrkingsverdig og god sort. Høstes ofte, må ikke bli for store. Smaker best 12-15cm lange og slanke. Spises kokte. Kan med fordel fryses, lett forvellet. Trives i veldrenert, moldrik og fuktig jord på lunt sted.

Voksbønne
90140 Bønne ‘Red Epicure’

Får store og røde bønner. Spises ferske (kokte) så snart de er utviklet. Kan også bli hengende til de modnes og blir tørre, for så å oppbevares gjennom vinteren.

Bønnevikke
90146 Bønne ‘Theefold White’

Tradisjonell og lettdyrket bønne. Belgene er store og inneholder mellomstore, flate bønner som brukes som kokt grønnsak eller i suppe. Trives best i noe leireholdig, moldrik og veldrenert jord. Planten er rik på kalium.

Bønnevikke
90153 Brokkoli ‘Apollo’ F1

Ypperlig broccolisort som gir mengder av små hoder langs den forgrenede stilken. Lang innhøstingsperiode. Hode og stilk er spede og velsmakende. Trives i leirholdig, moldrik jord, men også lettere jord går fint. Vann ved tørke.

Brokkoli
90159 Brokkoli ‘Premium Crop’ F1

Fin og pålitelig sort. Gir store kuppelformede hoder med relativt kort hovedstilk. Senere i sesongen kan også en del av de små sideskuddene høstes. Trives i noe leireholdig, moldrik og veldrenert jord, men også lettere jord går bra. Vannes ved tørke.

Brokkoli
91517 Brønnkarse

Høst karsens spede blad etter hvert, jo mer du plukker jo mer vokser den – nye skudd dannes hver dag.

Krydderurt
90939 Chili ‘Biquinho’

Spennende chili som er smakfull uten å være het. Meget god i matlaging. Gir rikelig med vakre frukter som blir røde når de modner. Kan høstes i hvilket modningsstadiet man ønsker.

Chilipepper
90894 Chili ‘Cayenne Long Slim’

Varmeelskende chili, ca 35 000 Scoville. De avlange grønne og røde fruktene brukes ferske eller tørkede. Vask alltid hendene etter å ha håndtert fersk chili.

Chilipepper
90901 Chili ‘Chiluacle Negro’

Meget lettdyrket pepperfrukt som i tørket form brukes i mengder i det meksikanske kjøkken. Lekker i gryter og sauser. Gir stor avling av passende hete frukter. Utmerket i potte på altanen og i drivhus.

Chilipepper
90905 Chili ‘Chocolate Scotch Bonnet’

Vakker sort med brune frukter. Smaken er god og fruktig, med tydelig styrke. Styrken er målt opp til 100 000 – 300 000 scoville. Vask hendene godt med en gang etter kontakt med fruktene. Fin i potte på altan, balkong, eller i drivhus.

Chilipepper
90906 Chili ‘Erotica’

En chili med et spesielt, frekt utseende. De oransje fruktene blir ca 5-8 cm lange. Topp gjerne planten for å gjøre den tettere. Har en aromatisk og syrlig smak. Fjern frøene før fortæring. Gjødsle og vann regelmessig.

Chilipepper
90908 Chili ‘Hot Lemon’

Het sort med sitrussmak. Høstes fra ca. 4 mnd. etter såing. Forkultiveres med plantelys innendørs, i såjord. La spire i 25°C, stilles deretter i romtemperatur Plant om til en plante/potte i gjødslet jord når plantene er store nok. Vask hendene godt etter du har tatt i chili.

Chilipepper
90922 Chili ‘Jamaican Bell’

Mild sort med klokkeformet frukt. Høstes fra ca. 5 mnd. etter såing. Forkultiveres med plantelys innendørs, i såjord. La spire i 25°C, stilles deretter i romtemperatur. Plant om til en plante/potte i gjødslet jord når plantene er store nok. Vask hendene godt etter du har tatt i chili.

Chilipepper
90929 Chili ‘Lombardo’

En chili med mild og søt smak. Fruktene kan høstes i ulike modningsstadium. Brukes ferske eller tørkede. Vask alltid hendene etter å ha håndtert fersk chili.

Chilipepper
90932 Chili ‘Padron’

En tapaschili som øker spenningen. Smaken er fruktig og god, men ca. hver tiende chili er skikkelig sterk – sorten kalles også russisk roulette! Høstes vanligvis når frukten er lysegrønn. Som moden blir chili rød, men de kan høstes i alle stadier av modningsprosessen.

Chilipepper
90936 Chili ‘Piment d’Espelette’

Utmerket sort for dyrking utendørs. C-vitaminrike frukter som kan mikses til chilipulver eller nytes ferske, tørkede eller dypfryste. Varmekrevende plante som trives godt i potte på altan, balkong eller i drivhus.

Chilipepper
90940 Chili ‘Trinidad Scorpion’

Ønsker man det sterkeste av det sterke er dette rette chilien! Styrken er målt en god del over en million scoville. Vask hendene godt med en gang etter kontakt med fruktene.

Chilipepper
90271 Dill, Blad-, ‘Bouquet’

Sort med aromatiske, mørkegrønne blad. Går i blomst senere enn vanlig dill, noe som gjør den egnet å høstes som bladdill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Bytt voksested hvert år.

Krydderurt
90285 Dill ‘Como’ (Svens Opprinnelse)

Egnet både som bladdill og krondill. Plukkes etter hvert, ca. 1 mnd. etter oppkomst, eller så senest i mai og høst når blomstringen er over. Trives best i næringsrik, løs, fuktighetsbevarende og veldrenert jord. Bytt voksested hvert år.

Krydderurt
90277 Dill, Skjerm-, ‘Como’

Denne sorten kan brukes som både blad- og krondill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Krondill sås senest i mai. Bytt voksested hvert år. Såbånd gir planter med passende avstand.

Krydderurt
90278 Dill, Skjerm-, ‘Como’ (Big Pack)

Denne sorten kan brukes som både blad- og krondill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Krondill sås senest i mai. Bytt voksested hvert år. Såbånd gir planter med passende avstand.

Krydderurt
90284 Dill, Skjerm-, ‘Como’ (Frøbånd)

Denne sorten kan brukes som både blad- og krondill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Krondill sås senest i mai. Bytt voksested hvert år. Såbånd gir planter med passende avstand.

Krydderurt
91771 Ert ‘Jessy’

Sukkerert med tykt, saftig og søtt skall. Kan trenge støtte. Høstes etter hvert når belgene er ca 10 cm lange. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.

Sukkerert
91779 Ert ‘Sugar Lord’

Gir stor mengde søte og sprøe sukkererter som er tykkere enn normalt. Belgene spises hele, ferske eller lett kokt. Høstes etter at belgene begynner å bli runde. Trekk strengene bort fra endene. Så gjerne i omganger for lengre innhøstingstid.

Sukkerert
91795 Ert ‘Alderman’

Margert som gir rikelig avling, 7-10 erter per belg. Høstes etter hvert, ertene tas ut av belgene. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.
Margert
91803 Ert ‘Kelvedon Wonder’

Margert som gir rikelig avling, 7-10 erter per belg. Kan trenge støtte. Høstes etter hvert, ertene tas ut av belgene. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.

Margert
91804 Ert ‘Kelvedon Wonder’ (Big Pack)

Margert som gir rikelig avling, 7-10 erter per belg. Kan trenge støtte. Høstes etter hvert, ertene tas ut av belgene. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.

Margert
91819 Ert ‘Markana’

Næringsrik og lettdyrket. Gir stor avling av 7-8cm lange belger med velsmakende erter passende for frysing. Motstandsdyktig mot sykdommer. Lett å høste takket være lite bladverk. Trives i porøs jord, og er ganske lite krevende.

Margert
91852 Ert ‘Meteor’

Pillert som gir store, mørkegrønne erter. Kan trenge støtte. Høstes etter hvert, ertene tas ut av belgene. Så i omganger for jevn tilgang. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.

Pillert
91836 Ert ‘Grijze Roodbloeiende’

Gammel sort med store blomster. Belgene er relativt store, med tykt skall. Har en herlig søt smak. Belgene spises hele, ferske eller lett kokte. Høstes innen belgene blir runde. Trives i moldrik, veldrenert jord.

Sukkerert
91844 Ert ‘Oregon Sugar Pod’

Sukkerert som gir store belger, ca 9-10 cm lange. Kan trenge støtte. Høstes etter hvert, før belgene blir runde. Dyrk gjerne erter på ulikt sted hvert år; de gjødsler jorden.

Sukkerert
91845 Ert ‘Delikata’

Fin sukkerert med store, mørkegrønne belger som høstes før de blir runde. Spises ferske eller lett kokt. Sorten er motstandsdyktige mot meldugg. Dyrk gjerne erter på forskjellige steder hvert år, de gjødsler jorden.

Sukkerert
90308 Fennikel ‘Fino’

Grønnsak og krydderplante. De oppsvulmede bladfestene danner en slags knoll som brukes som stangselleri. Tørkede frø brukes som krydder i matlaging og baking. Kan direktesåes på varme steder, bør ellers forkultiveres. Trives i porøs, moldrik jord.

Krydderurt & Grønnsak
90317 Gressløk ‘Biggy’

Lettdyrket, kan sås direkte eller forkultiveres. De brede bladene får en fin aroma. Brukes i salater, til sild, i eggretter, mm. Passer utmerket å fryse til bruk om vinteren. Trives best i moldrik, kalkholdig jord, gjerne i leirejord, men nøysom.

Krydderurt
90320 Gressløk ‘Twiggy’

Denne sorten gir smale blad med en mild løksmak. Blomstrer med lilla, runde blomster. Bladene høstes etter hvert. Blomstene kan også spises.

Krydderurt
90314 Kinagressløk

Delikat variant av gressløk. Litt mer krydret, og med en tydelig smak av hvitløk. De ferske bladene brukes i salater, sauser og mange matretter. Kan sås direkte på stedet, men kan også forkultiveres. Trives i moldrik, kalkholdig jord, gjerne leirejord.

Krydderurt
90995 Gresskar ‘Baby Bear’

Små, vakre gresskar, ca. 1 kg. Intens oransje farge utpå og inni. Godt og trådfritt kjøtt. Hver plante kan gi 6-8 frukter, drøyt 10 cm store. Kan lagres svalt 3-4 måneder. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted i humusrik, velgjødslet og veldrenert jord.

91011 Gresskar ‘Gele Reuzen’

Hurtigvoksende og lettdyrket. Gir store, runde og gule frukter. Kan dyrkes i komposthaugen. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted, i humusrik, velgjødslet og veldrenert jord. Trenger mye vann og næring i hele vokseperioden.

91020 Gresskar ‘Nelson’ F1

Vakkert gresskar med fruktkjøtt i mørk oransje. Lik moskusgresskar i fasong. God som ovnsbakt eller i gresskarpai.

91051 Gresskar ‘Tom Fox’

Klassisk gresskar for Halloween. Fruktene kan bli opp til 8 kg store. De passer utmerket til desserter, supper mm. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted i velgjødslet og veldrenert jord. Trenger vann og næring hele vokseperioden.

91043 Gresskar ‘Vegetable Spagetti’

Spennende, gulfruktig gresskar. Fruktkjøttet ligner og spises som spaghetti. Kan lagres rå, på et svalt sted, 1-2mnd. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted i humusrik, velgjødslet og veldrenert jord. Trenger mye vann og næring.

91052 Gresskar ‘Sunseanse’ F1

Heftig form og farge! Planten gir mye frukt. Høst de første fruktene ca 2,5 mnd etter såing (ca Ø 10 cm). Fine å bruke både rå og tilberedt. Trives på varmt og solrikt sted i velgjødslet og veldrenert jord. Trenger mye vann og næring i hele tilvekstperioden.

90325 Grønngjødsling

Blandingen inneholder honningurt, blodkløver, og bokhvete. Honningurt har et frodig grønnfôr, blodkløver er en nitrogenbindende plante, og bokhvete har en god teppedannende egenskap.

90729 Gulrot ‘Chantenay Red Cored’

Stumpe, kjegleformede røtter, ca 15 cm lange. Gode å spise direkte, men kan også vinterlagres. Trives best i steinfri, moldrik og veldrenert jord. Vannes ved tørke. Tynn ut og rens bort ugress når planten er liten.

90736 Gulrot ‘Flakkée 2’ (Frøbånd)

Gir rik avling av relativt korte og tykke gulrøtter. Høstes sent og er spesielt egnet for vinterlagring. Kan også forvelles og fryses. Trives best i steinfri, moldrik og veldrenert jord. Bytt vokseplass hvert år. Vannes ved tørke.

90750 Gulrot ‘Flyaway’ F1

Ekstra god smak, samt høyt karoten- og sukkerinnhold. Sorten har en spesielt god smak. Gir avling av 20-25 cm lange, glatte røtter, spises direkte eller lagres for vinteren. Kan forvelles og fryses. Trives i dyp, steinfri, moldrik og veldrenert jord.

90739 Gulrot ‘Harlequin Mix’ F1

En herlig miks av tynne gulrøtter i flere farger. Vokser raskt for høsting året rundt. Kan dyrkes på flere måter avhengig av dyrkingsflaten; i rader, i store potter og bredsåing der frøene strøs utover overflaten og dekkes med jord.

90764 Gulrot ‘Mokum’ F1

Ekstra tidlig med utmerket smak. Passer å dyrke i drivhus eller drivbenk. Sorten er beregnet til å spises fersk eller kokes og fryses. Høstes tidlig på høsten, egner seg ikke for vinterlagring. Trives best i dyp, steinfri, moldrik og veldrenert jord.

90771 Gulrot ‘Nantaise 2’

Meget god gulrot som vokser raskt og gir god avling hele året. Kan dyrkes på flere måter avhengig av dyrkingsflaten; i rader, i store potter og bredsåing der frøene strøs utover overflaten og dekkes med jord.

90772 Gulrot ‘Nantaise 2’ (Big Pack)

Meget god gulrot som vokser raskt og gir god avling hele året. Kan dyrkes på flere måter avhengig av dyrkingsflaten; i rader, i store potter og bredsåing der frøene strøs utover overflaten og dekkes med jord.

90779 Gulrot ‘Nantaise 2’ (Frøbånd)

Meget god gulrot som vokser raskt og gir god avling hele året. Kan dyrkes på flere måter avhengig av dyrkingsflaten; i rader, i store potter og bredsåing der frøene strøs utover overflaten og dekkes med jord.

90782 Gulrot ‘Nantaise 2’ (Pellets)

Tidlig gulrot med lange, slanke røtter. Sorten er beregnet på å spises fersk eller forvelles og fryses. Høstes tidlig, egner seg ikke for vinterlagring. Trives best i steinfri, moldrik og veldrenert jord.

90738 Gulrot ‘Neptun’ F1 (Pellets)

Stumpe, kjegleformede røtter, ca 25 cm lange. Gode å spise direkte, men kan også vinterlagres. Trives best i steinfri, moldrik og veldrenert jord. Vannes ved tørke. Tynn ut og rens bort ugress når planten er liten.

90794 Gulrot ‘Oxheart’

Kjent gammel gulrotsort som er nevnt så tidlig som på slutten av 1800-tallet. Roten er tykk og kjegleformet med en god gulrotsmak. Er også egnet til forvelling og frysing.

90798 Gulrot ‘Pariser Markt’

Liten, rund, søt gulrot som er perfekt å dyrke i potter eller lave pallekarmer. Høstes etterhvert. Spises fersk, eller forvelles og fryses. Gjenta gjerne såingen. Ikke egnet for vinterlagring.

90406 Jordbærtomat

Til dyrking i hobbydrivhus eller på en solrik, lun altan/balkong. Bærene er ca 2 cm store og er innkapslet i et tørket blad liknende japanske lykter. Brukes som frukt, naturell, til pai og marmelade. Dyrkes i store krukker eller direkte i bakken.

Physalis
90530 Kål ‘Aubervilliers’

Tidlig og velsmakende. Vakre grågrønne, bulkete blader. God i salater, lett kokt med litt smør og som dekorasjon. Gir store runde hoder, drøyt 3mnd etter utplanting. Tåler også litt frost. Trives i leireholdig, moldrik, næringsrik og veldrenert jord.

Savoikål
90552 Kål ‘Beatrix’ F1

Minivariant av hvitkål med små, ganske faste hoder. Høstes ca 2,5 mnd etter såing. Gjenta gjerne såingen for å få ferske hoder over lang tid. Trives best i litt leirholdig, moldrik og veldrenert jord. Vann ved tørke.

Hvitkål
90537 Kål ‘Express’

Middels tidlig sort som gir spisse, sprø og lekre hoder. Høstes når hodet er velutviklet. Brukes fersk i salat eller spises lett forvellet i båter. Trives i leireholdig, moldrik og veldrenert jord, men utvikles bra også i lett jord.

Spisskål
90544 Kål ‘Kalibos’

En rød spisskål med mild kålsmak og sprø blad. For å få avlinger over lengre tid kan bladene høstes blad for blad mens planten vokser videre i hagen. Dekk med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

Spisskål
90524 Kål ‘Scarvita’ F1

En lekker lilla kinakål som bevarer sin vakre farge ved tilberedning. Får sprø blader, perfekt å brukes f.eks. i salat eller lett wokede. Fiberduk beskytter mot insektangrep så plantene vokser fortere.

Kinakål
90513 Kål ‘Summer Breeze’ F1

Pak Choy, eller sellerikål som er dens korrekte navn, er en lekker bladgrønnsak med kraftige stilker. Spede blad kan utmerket brukes som “baby leaf” i salater. Større blader smaker godt stekt, sammen med f.eks ingefær og hvitløk.

Pak Choi
90472 Kål ‘Blumini’ F1

Lekker blomkål som danner åpne buketter. Nyt rå i salat eller kokte. Forkultiver den gjerne i omganger for å forlenge innhøstingstiden. Trives best i leirholdig, moldrik og veldrenert jord. Vann rikelig ved tørke.

Blomkål
90473 Kål ‘Erfurt’

En blomkål som gir rikelig avling av store og vakre hvite hoder. Like god rå som tilberedt. Fiberduk beskytter mot insektangrep.

Blomkål
90471 Kål ‘Multih Head’ F1

Spennede sort som gir 3-5 sidebuketter i tillegg til hovedbuketten. Høst hovedbuketten så tidlig som mulig for å gi sidebukettene tid til å utvikles. Nytes rå i salat eller kokt.

Blomkål
90510 Kål ‘Black Magic’

Dekorativ grønnkål, også kalt svartkål, med lange, smale blad. Kan overvintre på vekstplassen, får best smak etter noen frostnetter. God i gratenger og pastaretter.

Grønnkål
90511 Kål ‘Emerald Ice’

Dekorativ grønnkål med hvite nerver. Nyttig, lettdyrket, og fin i bed og potte. Høstes etter hvert, som baby leaf og som store planter. Lite krevende. Vann ved tørke. Kan stå igjen på voksestedet og høstes også om vinteren.

Grønnkål
90495 Kål ‘Half Tall’

En verdsatt vintergrønnsak i hagen. Bruk bladene ferske i en salat eller i matlaging som spinat. En lav sort som er enkel å beskytte mot rådyr og harer. Dekk også med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

Grønnkål
90508 Kål ‘Scarlet’

En verdsatt vintergrønnsak i hagen. Brukes fersk i salat eller i matlaging som spinat. De krusete bladene har en vakker farge. Kål med røde blader er mindre appetittlig for snegler. Dekk med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

Grønnkål
90480 Kål ‘Autumn Star’

En meget god og vakker høyvokst kål. Alle bladene kan spises, men det er først og fremst de små rosettene langs stilken som høstes. Plantene har lang utviklingstid men tåler kulde godt. Dekk med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

Rosettkål
90588 Kålrot ‘Wilhemsburger’

Meget anvendbar kålvekst. God bl.a i gryter, gratenger, rotmos og i wok. Start innhøstingen ca. 3mnd etter den er sådd. Kålrot for vinterlagring sås sent og høstes sist. Trives i de fleste typer fuktig og veldrenert jord.

90435 Karse (Greek)

Kan man dyrke krydderkarse i jord? Naturligvis! Denne typen krydderkarse gir fine blad som minner om ruccola i utseende. Smaken er sterk, og bladene er gode å bruke i salater eller supper. Høstes når bladene er mellom 14-20 cm høye.

Krydderurt
90436 Karse (Krydder)

Velkjent og svært lettdyrket krydder. Kan dyrkes innendørs hele året. Så på et tynt lag med jord, på bomull, eller i et spiretrau. Holdes fuktig. Så og høst med jevne mellomrom.

Krydderurt
90594 Kjørvel ‘Fijne Krul’

Anissmakende blad som brukes ferske i salater og strøs over poteter, supper og sauser på samme måte som persille. Ekstra finflikete og krusete blader. Lettdyrket, frøsår seg lett. Finklippede blader kan fryses. Trives i porøs, næringsrik jord.

Krydderurt
90570 Knutekål ‘Blaro’

En hurtigvoksende kålplante der den oppsvulmede stammen og bladene brukes. Sorten er vakkert lilla i skall og blad, kjøttet er hvitt. Passer utmerket til høsting vår, sommer og høst. Dekk med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

90576 Knutekål ‘Delikatess Weisser’

Den sprøeste av alle rotfruktene. Det er den stammen over jordflaten som spises. Sorten har et hvitgrønt skall. Høstes når knollene er ca. 8cm store, ca. 2mnd etter den er sådd. Trives i fuktig, porøs og veldrenert jord.

90424 Koriander

Orientalsk krydder som bl.a brukes i curry. De grønne bladene brukes ferske i salater og matretter. Frøene brukes også, de høstes og tørkes. Dekorativ plante med lyserosa blomster. Trives i de fleste typer jord, gjerne tørr og lett jord, på et lunt sted.

Krydderurt
90553 Linse ‘Anicia’ (Svensk Opprinnelse)

Velsmakende grønne linser. Planten kan trenge støtte. La linsene tørke på planten før de høstes. Brukes kokte. Trives i lett og veldrenert jord. Hold fuktig i starten, når planter er etablert tåler den litt tørke.

90612 Løk ‘Stuttgarter Riesen’

Rikelig med vann og gjødsel gir stor avling. Løkene har en mild smak og kan spises direkte. Når bladverket begynner å visne, la bladene tørke, høst og lagre deretter løken tørt. Trives i moldrik og gjødslet jord.

Kepaløk
90640 Løk ‘Apache’

Mørkelilla salatløk som er lettdyrket. Kan høstes i flere ulike stadier og dermed gi mat i lang tid. Spis gjerne både løkbasen og det smakfulle gresset. Overskudd kan fryses.

Salatløk
90647 Løk ‘White Lisbon’

En god og hurtigvoksende løk som er lettdyrket. Kan høstes i flere ulike stadier og dermed stå lenge i jorden. Spis gjerne både løkbasen og det smakfulle gresset. Overskudd kan fryses.

Salatløk
90648 Løk ‘White Lisbon’ (Frøbånd)

En god og hurtigvoksende løk som er lettdyrket. Kan høstes i flere ulike stadier og dermed stå lenge i jorden. Spis gjerne både løkbasen og det smakfulle gresset. Overskudd kan fryses.

Salatløk
90654 Løk ‘Zebrune’

Herlig, velsmakende løk som passer fint å anvende rå i salater og andre matretter. Danner avlange løker. Får rosa skall, men hvitt kjøtt. Direktesåes i Sør-Norge, bør forkultiveres ellers i landet. Trives i moldrik, gjerne kalkholdig jord.

Sjalottløk
90661 Løk ‘Pompei’

Hurtigvoksende ekstra mild matløk med herlig aroma. Brukes rå i salater, til hamburger og andre matretter. Direktesåes sør i landet, forkultiveres i resten av landet. Småløk er fine som sylteløk. Trives i moldrik, gjerne kalkholdig jord.

Sølvløk
90600 Løpstikke

Stor og praktfull. De sellerismakende bladene, stilkene og frøene brukes ferske eller tørkede i supper, sauser, til buljong og i kjøttretter. Lettdyrket og herdig. Gule blomster. Vokser i alle typer jord, gjerne leirejord i skyggen.

Krydderurt
91090 Nepe ‘Enon Kanta’

En gammel finsk kulturplante. Ble ofte dyrket etter bråtebrann. Roten er plattrund og lilla i fargen, med en lys underside. Noen røtter får en annen farge. Saftig trådfritt kjøtt. Ikke la nepen bli for stor, 6-8 cm er passe.

Mainepe
91079 Nepe ‘Golden Ball’

Vakre, gyldne kuler som minner om reddiker. En hurtigvoksende kålplante der den oppsvulmede roten brukes. Passer utmerket til å høstes vår, sommer og høst. Dekk med nett for å hindre angrep fra sommerfugl, møll og fluer.

Mainepe
91087 Nepe ‘Snowball’

Delikat, hurtigvoksende kålvekst som brukes på samme måte som kålrot eller spises fersk som reddik. Sorten gir hvite, runde røtter med søt smak. Trives i de fleste typer jord, gjerne leirejord. Vil, som alle kålvekster, ha rikelig med gjødsel og vann.

Mainepe
90675 Mais ‘Sweet Nugget’ F1

Storvokst og solelskende plante. Gir ekstra søte kolber av høyeste kvalitet. Ulike maissorter må ikke blandes, og må dyrkes med en avstand på minst 100m fra hverandre. Trives på varme steder, vil ha mye vann og gjødsel.

90680 Malabarspinat

Vakker klatrende bladgrønnsak der både blad og stilk kan brukes som spinat. Også god i gratenger og i gryter. Kan ta noe tid før den spirer.

90718 Melon ‘Little Darling’ F1

Meget tidlig sort med rødt, søtt kjøtt og en noe oval form. Dyrkes i drivhus eller i drivbenk. Tåler ikke tørke. Befruktning: Ta pollen fra hannblomsten med en liten pensel og pensle inni hunnblomstene. La det bare sitte igjen et par frukter pr plante.

Vannmelon
90710 Melon ‘Stellio’ F1

Delikat melon til drivhus og drivbenk. Kraftigvoksende sort, gir runde frukter som modnes tidlig. Trives i porøs, næringsrik jord. Tåler ikke tørke. Dyrkes liggende eller bundet opp.

Melon
90717 Melon ‘Sugar Baby’

Lekker, tidlig vannmelonsort med rødt kjøtt og grønt skall. Frukten blir ca. 2-3 kg tung. Trives i porøs, næringsrik jord. Tåler ikke tørke. Hunblomsten befruktes ved å ta pollen fra hannblomsten med en liten pensel og pensle inni hunblomsten.

Vannmelon
90703 Merian

Lettdyrket og god krydderurt. God i ertesuppe, pizza, kjøttsaus og salater. Liten, lav vekst med små, hvite blomster. Kan sås innendørs året rundt og høstes etter hvert. Trives best i porøs, moldrik jord – men ikke for leirholdig.

Krydderurt
90811 Mynte, Pepper

Sterkt duftende, aromatiske blad som brukes ferske eller tørkede til te, salater, sauser, søtsaker, drinker mm. Bladene dufter og smaker sterkt av peppermynteolje. Vakre, grønne blader og fine lillarosa blomsterspirer.
Krydderurt
90829 Oregano

Aromatisk, velduftende og lettdyrket. Bladene brukes til pizza, tomatretter, grønnsaks- og kjøttgryter. Små, lyseblå blomster. Tåler tørke. Kan sås innendørs året rundt, men smaken blir ikke så sterk. Lite krevende, gjerne kalkholdig jord.

Krydderurt
Bergmynte
90823 Oregano

Aromatisk urteplante. Høst de spede bladene etter hvert. Blomstrer med hvite blomster og passer fint som kantplante. Lunt voksested. Dekkes for sikker overvintring.

Krydderurt
Gresk
90858 Paprika ‘Amyka’ F1

Paprika i herlig kremhvit farge. God å spises fersk eller grillet servert med fetaost. Høstes når frukten har fått ferdig utviklet farge. Sås på et varmt og rolig sted, f.eks. på terrasse, balkong, eller i drivhus. Dusj plantene ofte for å forhindre skadedyrsangrep.

Paprika
90847 Paprika ‘Astor’ F1

25-30 cm lange frukter med søt smak. Mørkegrønn som modnes til oransje, og får da søtere smak. Kan også høstes grønne. Perfekte i store potter med næringsrik jord. Bind gjerne opp mot en bambuspinne.

Paprika
90854 Paprika ‘California Wonder’

Velkjent og velsmakende sort som gir herlige røde frukter. Egnet for dyrking i drivhus og på varme, lune steder utendørs. Avling av grønne frukter gir flere frukter, mens de røde har en søtere smak. Trives i næringsrik, porøs jord. Vannes regelmessig.

Paprika
90868 Paprika ‘Luteus’ F1, gul

Mild og saftig smak. Dekorativ i salater med sin herlige gulfarge. Fruktene skal høstes grønne og planten gir da større avling. Kan dyrkes oppbundet som tomat i drivhus eller som busk. Trives i næringsrik og porøs jord, vannes regelmessig.

Paprika
90882 Paprika ‘Thor’ F1

Høy og relativt kraftig voksende sort. Fruktene er intenst røde, avlange og 25-30 cm lange med en lekker søt smak. Egnet til dyrking på varme og beskyttede steder f.eks. på altan, balkong eller i drivhus.

Spisspaprika
90865 Paprika ‘Snacking Purple’

Vakker, lilla paprika med små, søte frukter. Passer perfekt i potte. Planten forgrener seg fint uten topping. Dyrk på et lunt og varmt sted, f.eks. på terrasse, balkong eller i drivhus. Dusj planten ofte for å hindre skadedyrsangrep.

Pottepaprika
90835 Pastinakk ‘White Gem’

En av vinterens beste rotfrukter med mild smak og stor avling. Kjegleformede, hvite røtter. Tåler kald og frossen jord og overvintrer på de aller fleste steder uten å behøve særlig beskyttelse. Så alltid 3-5 frø på samme sted for beste resultat.

Rotfrukt
90976 Persille ‘Comun 3’

Persille med glatte blader, har en kraftigere smak enn kruspersille. Spiringstid 2-4 uker. Høstes etter hvert, langt ut på høsten. Kan fryses og lagres.

Glattbladet Persille
90962 Persille ‘Moss Curled 2’

Persille med krusete blader. Spiringstid 2-4 uker. Høstes etter hvert, langt ut på høsten. Kan fryses og lagres.

Kruspersille
90963 Persille ‘Moss Curled 2’ (Frøbånd)

Persille med krusete blader. Spiringstid 2-4 uker. Høstes etter hvert, langt ut på høsten. Kan fryses og lagres.

Kruspersille
90969 Persille ‘Halblange’

Roten, som først og fremst benyttes, kan brukes som pastinakk, og de glatte, grønne bladene brukes som vanlig persille. Høst bladene etter hvert, og røttene sent på høsten. Trives best i porøs, næringsrik, dyp og moldrik jord.

Rotpersille
91377 Persilleselleri ‘Gewone Snij’

Frisk, aromatisk sellerismak. Bladene høstes etter hvert, på samme måte som persille, og brukes som krydder i f.eks. saus, suppe, grønnsaksblandinger og salat. Kan tørkes. Trives i næringsrik og moldrik jord. Vannes rikelig.

 Persilleselleri
90626 Purre ‘Blaugrüner Winter’

En dyrkingsverdig løk som overlever milde vintre utendørs. Graves opp og plantes om i drivhus for lettere avling vinter og vår. Er jorden frossen kan løken kuttes ved bakken. Løken vokser videre når jorden er opptint før den går i blomst.

Vinterpurre
90633 Purre ‘Herbstriesen 2’

Svært anvendbar og lettdyrket. Den kan dyrkes langt ut på høsten, tåler kulde, og tas inn innen bakken fryser. Direktesåes i de sørlige delene av landet, ellers forkultiveres den. Trives i næringsrik, fuktig jord, gjerne kalkholdig.

Høstpurre
91080 Quinoa ‘Vikinga’

Glutenfri og næringsrik urt. Lettdyrket, men noe sårbar for frost. Planten høstes når frøene ser velutviklet ut, og tørkes. Lavt innhold av saponiner. Skyll frøene grundig før koking. Trives best i næringsrik, porøs, veldrenert og fuktighetsbevarende jord.

91108 Reddik ‘Amethyst’

Lilla reddik med hvitt og sprøtt kjøtt. Gir hurtig avling. Gjentatt såing annenhver uke gir jevn tilgang til spede reddiker. Unngå å så tidlig sommer da planten lett går i blomst og fruktene mister kvaliteten. Dekk gjerne såingen med fiberduk mot insekter.

Reddik
91099 Reddik ‘Cherry Belle’

Sorten gir runde, helt røde reddiker, som kan stå lenge uten at de blir dårlig. Gjenta såingen annenhver uke, gir bedre resultat i form av spede reddiker. Trives best i porøs, fuktig jord. Vannes rikelig.

Reddik
91107 Reddik ‘French Breakfast 3’

En avlang og meget god reddik. Reddiker trenger mye vann for å bli sprø og gode. De vokser aller best om våren og høsten, unngå dyrking om sommeren da de går lett i blomst. Så ofte for å høste over lang tid.

Reddik
91115 Reddik ‘National 2’

Lettdyrket. Gir raskt avling av runde, røde reddiker med hvit spiss. Kan dyrkes mellom andre grønnsaker som kål, agurk og squash. Blir innhøstingsklar før de andre grønnsakene blir store. Trives i porøs og fuktig jord. Vannes rikelig.

Reddik
91131 Reddik ‘Saxa 2’ (Frøbånd)

Sort med runde, helt røde, sprø reddiker. Skal høstes møre. Gjenta derfor såingen med 2 ukers mellomrom gjennom hele sommeren. “Såbånd” gir planter med passende avstand. Trives best i porøs og fuktig jord. Vannes rikelig.

Reddik
91147 Reddik ‘Ronde Zwarte’

Delikat rotfrukt. Såes tidlig for å spises ferske, senere for vinterlagring, slik at den ikke rekker å bli treete før innhøsting. Tåler en del frost, kan høstes sent. Dekk med fiberduk for å beskytte mot kålfluer. Foretrekker moldrik jord. Vannes ved tørke.
Vinterreddik
91160 Rødbete ‘Burpees Golden’

Bete med søt og mild smak. Beholder sin fine gule farge ved koking. God å spises kokt eller ovnsbakt med fetaost, eller brukes som råkost. Så ikke for tidlig, utsettes den for frost kan den gå i blomst.

Rødbete
91159 Rødbete ‘Chioggia’

Polkagrisstripete rødbete som har søtere smak enn den vanlige røde. Ikke så for tidlig! Plantene kan lett gå i blomst om de blir utsatt for vårfrost, og vil da ikke gi avling. Tynn plantene tidlig.

Rødbete
91167 Rødbete ‘Detroit 2’

Sort som gir runde og mørkerøde beter. Kok rødbeten med litt av toppen og hele skallet på, så beholder den fargen. Ikke så for tidlig; ved frost kan planten gå i blomst.

Rødbete
91175 Rødbete ‘Egyptische Platronde’

Sort som gir flatrunde og mørkerøde beter. Kok rødbeten med litt av toppen og hele skallet på, så beholder den fargen. Ikke så for tidlig; ved frost kan planten gå i blomst.

Rødbete
91180 Rødbete ‘Forono’

Sort som gir rikelig avling av avlange beter med mørkerød farge. Kok rødbeten med litt av toppen og hele skallet på, så beholder den fargen. Ikke så for tidlig; ved frost kan planten gå i blomst.

Rødbete
91181 Rødbete ‘Forono’ (Big Pack)

Sort som gir rikelig avling av avlange beter med mørkerød farge. Kok rødbeten med litt av toppen og hele skallet på, så beholder den fargen. Ikke så for tidlig; ved frost kan planten gå i blomst.

Rødbete
91189 Rødbete ‘Moulin Rouge’

Jevnt rund form og mørkerød tvers gjennom. Spesielt egnet for sylting. Må ikke såes for tidlig. Tåler vårfrost bedre enn andre sorter, går ikke i blomst like lett. Unge blad kan brukes som bladbete. Trives i næringsrik, moldrik og fuktig jord.

Rødbete
91191 Rødbete ‘Moulin Rouge’ (Frøbånd)

Jevnt rund form og mørkerød tvers gjennom. Spesielt egnet for sylting. Må ikke såes for tidlig. Tåler vårfrost bedre enn andre sorter, går ikke i blomst like lett. Unge blad kan brukes som bladbete. Trives i næringsrik, moldrik og fuktig jord.

Rødbete
91071 Rosmarin

Urteplante med duftende, barnållignende blader. Dyrkes gjerne i potte. Høst etter hvert og bruk bladene ferske eller tørket. Overvintres lyst og svalt.

Krydderurt
91209 Salat “Baby Leaf Mix”

Miks av lettdyrkede salatsorter som gir rikelig avling: ‘Amerikanischer Brauner’, ‘Salad Bowl’, ‘Red Salad Bowl’, ‘Lollo rossa’, ‘Australische Gele’ og ‘Rouge Grenobloise’. Så i omganger. Dyrkes gjerne i potte.

Salat
91210 Salat “Baby Leaf Mix” (Frøbånd)

Miks av lettdyrkede salatsorter som gir rikelig avling: ‘Amerikanischer Brauner’, ‘Salad Bowl’, ‘Red Salad Bowl’, ‘Lollo rossa’, ‘Australische Gele’ og ‘Rouge Grenobloise’. Så i omganger. Dyrkes gjerne i potte.

Salat
91225 Salat ‘Lollo Rossa’

En mellomting mellom plukk- og hodesalat. Gir tette rosetter med krusete blader som får en rødlig farge på kantene. Tynningshøst før plantene blir for tette. Høst hele planter etter hvert.

Bladsalat
91249 Salat ‘Hilde II’ (Frøbånd)

Hodesalat med sprø blader. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke. Såbånd gir planter med passende avstand.

Hodesalat
91257 Salat ‘Merveille des Quatre Saiso’

Velkjent sort fra 1800-tallet. Rødtonet med bulkete blader. Hodene er relativt løse. Gjentatt såing gir tilgang til frisk salat hele sommeren. Trives best i moldholdig, fuktig og veldrenert jord. Vannes regelmessig.

Hodesalat
91273 Salat ‘Calmar’

Fin sort som gir grønne, faste og tette hoder. Gjentatt såing gir langvarig avling. Tynn ut tidlig og høst deretter hele planter etter hvert. Trives i moldholdig, fuktig og veldrenert jord.

Issalat
91289 Salat ‘Amerikanischer Brauner’

Lettdyrket sort med plukksalat som gir rikelig avling av krusete og lett rødkantede salatblad. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke.

Plukksalat
91297 Salat ‘Australischer Gele’

Plukksalat med gulgrønne og lett krusete blad. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke.

Plukksalat
91338 Salat ‘New Red Fire’

Vakre, blanke røde blader. God smak. Går sent i blomst, og beholder sin fine smak også når bladene er store. Gjenta såingen med to ukers mellomrom for å ha tilgang til friske, sprø salatblad hele sommeren.
Plukksalat
91313 Salat ‘Red Salad Bowl’

Rød plukksalat som minner om eikeblader, og er krusete i kantene. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annehver uke.

Plukksalat
91321 Salat ‘Salad Bowl’

Lysegrønn plukksalat som minner om eikeblader, og er krusete i kantene. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke.

Plukksalat
91341 Salat ‘Skilton’

Vakker plukksalat med finflikete, sprø blader. Kompakte planter. Høstes etter behov. Gjenta såingen med to ukers mellomrom for å ha tilgang til friske, sprø salatblad hele sommeren.

Plukksalat
91298 Salat ‘Australischer Gele’ (Frøbånd)

Plukksalat med gulgrønne og lett krusete blad. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke.

Plukksalat
91337 Salat ‘Lobjoits Green Cos’

Sort som gir avlange hoder med sprø blader. Tynningshøst før plantene får det for trangt. Høstes etter hvert. Gjenta gjerne såingen annenhver uke.

Romanosalat
91339 Salat ‘Palla Rossa 5’

En type sikorisalat. Kalles også rosésalat eller radiccio. Danner små hoder med en kjerne som er intenst rød med hvite nerver. Smaken er noe bitter, men spennende i en blandet salat. Trives best i moldholdig, fuktig og veldrenert jord på lunt sted.

Rosésalat
91281 Salat ‘Vert de Cambrai’

En meget hardfør salatsort som egner seg for innhøsting høst og vinter. Plukk blader etter hvert eller skjær av hele planten. Kan fryses og tines noen ganger uten at bladene blir ødelagt.

Vintersalat
91353 Salatsennep

Bladgrønnsak med krydret smak. Midt på sommeren går planten lett i blomst – knip av eventuelle blomsterstengler. Dekk med fiberduk for å forhindre angrep av skadeinsekter.

Rucola
91369 Salvie

Blåblomstrende med sølvgrønne, litt lodne, aromatiske blader som brukes ferske eller tørkede. Passer til fugl, svin og lam. Vintergrønn, bør dekkes til på vinterstid. Lokker til seg bier og insekter. Trives i porøs jord, tåler tørke og mager jord.

Krydderurt
91352 Sandsennep ‘Speedy’

Ekstra hurtigvoksende ruccola med taggete, smakfulle blad. Kan dyrkes på friland så vel som i potte. Også fin å dyrke innendørs hele året, da vil bladene få en mildere smak. Midt på sommeren går planten lett i blomst – knip av eventuelle blomsterstilker.

Rucola
91351 Sandsennep ‘Wildfire’

Smaken på denne sandsennepen blir sammenlignet med Wasabi, den er altså svært sterk! Setter spissen på en blandet salat, gjerne sammen med en bit grillet kjøtt. Går lett i blomst om sommeren – knip av eventuelle blomsterstengler.

Rucola
91358 Sareptasennep “Mix”

En miks av ulike sorter sareptasennep i vakre farger og former. Smaker som pepperrot. Høst små, spede blad som gir kryddersmak til salaten. Dyrkes i grønnsakshagen eller i potte, både dekorativt og godt. Trives best i varm jord.

91393 Selleri ‘Mars’

Stor og glatt rotgrønnsak. Oppreist bladverk, motstandsdyktig mot sykdommer. Høstes ca. 6 måneder etter såing. Lagringsdyktig. Forkultiveres innendørs, bruk plantelys. Så tynt på fuktig såjord. La spire og gro i ca. 20°C. Spiretiden kan være lang. Plant om i gjødslet jord når plantene er store nok.

Knollselleri
91385 Selleri ‘Golden Self Blanching 2’

Aromatisk stilkselleri med lysegrønne stilker og blad som kan brukes i salater og ulike matretter. Lettdyrket, men tar litt tid.

Stilkselleri
90259 Sitronmelisse

Dekorativ med vakkert grønt bladverk og rosalilla blomsterspirer. De ferske, sitronduftende, aromatiske bladene brukes i matretter og til te mm. Lokker til seg bier, og er vakker i bedet. Trives i de fleste typer jord, tørre som fuktige.

Krydderurt
91425 Spinat ‘Nyzealandsk’

Lettdyrket bladgrønnsak som brukes som vanlig spinat. Bløtlegg frøene 1 døgn før såing. Så i omganger.

Spinat
91418 Spinat ‘Matador’ (Svensk Opprinnelse)

Lettdyrket bladgrønnsak med mellomstore, kraftige, blader. Så gjerne i omganger, men gjør et opphold midt på sommeren da plantene går lettere i blomst. Trives best i moldrik og fuktighetsbevarende jord, men kan sås i alle jordtyper. Vann rikelig.

Spinat
91417 Spinat ‘Nores’

Næringsrik og lettdyrket bladgrønnsak. Gir mellomstore, kraftige, mørkegrønne blad. Går ikke så lett i blomst. Trives i de fleste typer jord, men foretrekker porøs, moldrik jord. Vannes rikelig. Så i august/september for høstavling og evt. overvintring.

Spinat
91445 Squash ‘Diamant’ F1

En lettdyrket squash med grønt skall. Brukes fersk som agurk eller tilberedt i ulike matretter. Ikke så før jordtemperaturen er +15°C.

Squash
91453 Squash ‘Eight Ball’ F1

Herlig, rund sort med konsistens som likner fruktkjøttet hos et eple. Eplesquashen har en rik smak og brukes i salater, fylles og gratineres, stekes eller kokes lett. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted i humusrik, velgjødslet og veldrenert jord.

Squash
91479 Squash ‘Emperol’ F1

Fin sort med et lysgrønt skall. Høst fruktene 15-20 cm lange. Brukes som agurk, i gryter og wok/syltet. Bladene er store og kveler ugresset. Beskyttet, solrikt sted i moldrik, godt velgjødslet jord. Vann rikelig. Direktesåes i varme forhold. Forkultivering anbefales.

Squash
91477 Squash ‘Latino’ F1

Populær grønnsak som gir stor avling. Dekorative frukter med kraftige rygger. Høstes tidlig med blomsten på. Brukes frisk som agurk eller i gryter og wok.

Squash
91452 Squash ‘Pic’n Pic’

Lekker gul squash, perfekt for den lille kjøkkenhagen eller i en større potte. Plukk fruktene når de er 10-15 cm store. Gir frukter hele sesongen. Trives på varmt, solfylt og lunt sted i moldrik, velgjødslet og veldrenert jord. Vannes rikelig.

Squash
91461 Squash ‘Soleil’ F1

En gul squash som gir rikelig avling. Brukes fersk som agurk eller tilberedt i ulike matretter. Ikke så før jordtemperaturen er +15°C.

Squash
91469 Squash ‘Black Forest’ F1

En fin sort av sommersquash som er klatrende, noe som gjør den enkel å høste. Planten trenger støtte og noe å vokse mot, f.eks et espalier. Trives på et varmt, lunt og solrikt sted i humusrik, velgjødslet og veldrenert jord. Vannes rikelig.

Slyngsquash
91510 Stevia

Dekorativ bladvekst som dyrkes i potte, både inne og ute. Planten kommer opprinnelig fra Syd Amerika. Den brukes de små bladene som naturlig søtningsmiddel.

Krydderurt
91521 Timian

Kryddertimian er en lettdyrket og vintergrønn vekst med aromatiske blad. De rosalilla blomstene lokker til seg bier. Bladene høstes etter hvert og brukes ferske eller tørket.

Krydderurt
91130 Timian ‘German Winter’ (Svensk Opprinnelse)

Lettdyrket, vintergrønn krydderplante med aromatiske blad. De rosalilla blomstene lokker til seg bier og andre insekter. Høstes etter hvert. For tørking plukkes hele kvister før planten blomstrer. Trives i porøs, gjerne mager jord, men er nøysom.

Krydderurt
91513 Timian

Lavtvoksende dvergbusk med utbredt voksemåte. Danner etter hvert herlig krydderduftende matter og er en fin bunndekker. Vakre rosa-purpurfargede blomster. Trives i mager, sandholdig og tørr jord på solrike steder.

Krydderurt
91746 Tomat ‘Atyliade’ F1

Herlig tomat til matlaging. Dyrkes først og fremst i drivhus eller utendørs på et meget velegnet sted. Gir rikelig med avling av store, plommeformede tomater, ca 3,5mnd etter såing. Trives i næringsrik, veldrenert jord. Tyvene fjernes.

Plommetomat
91576 Tomat ‘Balkonzauber’

Sort med lav og kompakt voksemåte. Egnet til å dyrkes i potte eller på friland. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Planten trenger støtte og skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal ikke fjernes.

Vanlig tomat
91661 Tomat ‘Bitonto’ F1

Lav og tett sort, utmerket for dyrking i potte. Tomatene er små og kirsebæraktige.

Ampeltomat
91663 Tomat ‘Canestrino’

Klassisk italiensk kulturkort. Modnes til rødt, men beholder sin grønne hals. Trives i næringsrik, veldrenert jord på lune steder. Vannes regelmessig. Behøver støtte. Skal tyves (skuddene i bladvikene fjernes). Rist lett i blomstene, da forbedres fruktsettingen.

Bifftomat
91666 Tomat ‘Chocolate Cherry’

Små, søte tomater med striper av mørk sjokolade. Høst inn etter hvert, ca. 2,5mnd etter såing. Dyrk i næringsrik jord, gjerne i en stor potte. Vann og gjødsle regelmessig. Planten trenger støtte. Skuddene i bladhjørnene, “tyvene”, må tas bort.

Cocktailtomat
91676 Tomat ‘Gardener´s Delight’

Cherrytomat som gir rikelig avling av små, mørkerøde tomater. Dyrkes i drivhus. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal fjernes.

Cocktailtomat
91645 Tomat ‘Hildares’ F1

Klassisk rød tomat som gir tidlig avling. Passer i drivhus eller ute på lunt sted. Trenger støtte. Skuddene i bladhjørnene, “tyvene”, skal fjernes.

Vanlig tomat
91649 Tomat ‘Indigo Rose’

En mørklilla, nesten auberginesvart tomat, stappet av antioksidanter. Høstes når fargen går fra blålilla til rødbrun – tomaten har da en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet.

Vanlig tomat
91660 Tomat ‘Romello’ F1

Fin tomatsort med god fruktsetting, spesielt egnet til å dyrkes i ampel på balkong eller terrasse. Gir rikelig avling av søte, små tomtater. Plant 2-3 planter i en ampel og la dem henge ned. Blir ganske stor.

Ampeltomat
91644 Tomat ‘Shirley’ F1

Gir klaser av røde, middels store frukter. Dyrkes i drivhus. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal fjernes. Sorten behøver støtte.

Vanlig tomat
91756 Tomat ‘Sparta’ F1

Sort som gir rikelig avling. Dyrkes i drivhus. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal fjernes.

Vanlig tomat
91706 Tomat ‘Sungold’ F1

Verdens søteste tomat – i følge flere tester. Egnet for dyrking i drivhus eller utendørs på et lunt sted. Rik avling av saftige tomater med tynt skall, ca 4mnd etter såing. Trives i næringsrik, veldrenert jord. Tyvene fjernes.

Cocktailtomat
91705 Tomat ‘Sunpeach’ F1

Søt og saftig oransjerosa tomat med tynt skall. Søstersort til den populære ‘Sungold’. Dyrkes i drivhus. Trives i næringsrik, veldrenert jord. Behøver støtte. Skal tyves (skuddene i bladvikene fjernes). Rist lett i blomstene, da forbedres fruktsettingen.

Cocktailtomat
91716 Tomat ‘Supersweet 100’ F1

En meget riktbærende og fin sort, først og fremst for drivhus eller utendørs planting på et lunt sted. Høst de ca 4 cm store tomatene etterhvert, ca 3,5mnd etter såing. Trives i næringsrik, veldrenert jord. Tyvene fjernes.

Cocktailtomat
91643 Tomat ‘Tiger’ F1

Smaksrik tomat med tykt, vakkert skall og mye fruktkjøtt, noe som gjør den ideell til matlaging, og det er den beste sorten å tørke i ovn. Trives i næringsrik og veldrenert jord. Skuddene i bladhjørnene fjernes.

Cherrytomat
91646 Tomat ‘Tigerella’

Sort som gir tidlig avling av røde tomater med gyldne striper. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Planten trenger støtte, og skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal fjernes.

Vanlig tomat
91726 Tomat ‘Tiny Tim’

Cherrytomat som er egnet for dyrking i potte, f.eks. på balkong eller i vinduskarmen. Plantes ut først når minimumstemp. er over 8°C om natten. Skuddene i bladvikene, “tyvene”, skal ikke fjernes.

Cocktailtomat