Frø og løk

Frø

Vi fører et fullsortiments utvalg av blomsterfrø og frø av urter og nyttevekster. Totalt rett rundt 600 forskjellige frøsorter. Av økologiske frøsorter fører vi alle de 50 sortene vår leverandør har tilgjengelig. Foruten frø vil du finne det du trenger for å forkultivere. Minidrivhus, spirekasse, plast- og fiberpotter, torvbriketter, stikketiketter og såjord. Mange av frøsortene vi fører kan du så hele sesongen, mens andre frøsorter helst bør såes til spesielle tidspunkt. På baksiden av hver enkelt frøpose finner du informasjon om tidspunkt for å forkultivere, når du kan direkteså og når du kan høste.

Vårløk

I begynnelsen av April ankommer vårt sortiment av vårløk. For sesongen 2018 har vi plukket ut et utvalg av over 50 sorter Dahliaknoller. Dahliaknoller kan settes både på friland og i krukker. Tidspunktet for å sette knollene er fra tidlig i April til midten av Juni. Jo tidligere du setter knollene, jo tidligere blomstring får du. På denne måten kan du forsinke eller fremskynde blomstringen etter eget ønske. Dahlia kan blomstre fra midten av Juni til September. Når høsten kommer graver man opp knollene for å beskytte de mot frosten. Dahliaknoller oppbevares mørkt og frostfritt gjennom vinteren før man igjen planter de ut om våren. På den måten kan plantene gi glede i mange, mange år.

Høstløk

I begynnelsen av September ankommer vårt sortiment av blomsterløk som settes på høsten. Du vil finne et langt større utvalg blomsterløk på høsten, enn på vårparten. Vi fører et sortiment av blomsterløk både med god gamle klassiske sorter og mer spesielle sorter blomsterløk.

Dyhre Gård & Gartneri, 2018.