Hagestrukturer

Hos Dyhre Gård & Gartneri finner du et sortiment av praktiske strukturer du kan benytte til å støtte opp planter, skjerme mot innsyn eller vind, dele inn uterommet ytterligere eller definere bed tydelig.

Plantestøtter

Plantestøtter i ubehandlet stål som ruster har en behagelig farge som ikke stjeler oppmerksomheten fra plantene de skal hjelpe. Mange av plantestøttene er skulpturer i seg selv og gir deg muligheten til å etablere klatreplanter frittstående uavhengig av en vegg eller et gjerde. Et ellers lavt og kjedelig bed kan raskt bli spennende med en klatrerose eller en Clematis med vakker blomsterpryd. Har du derimot et mindre uterom eller ikke prioriterer bed, kan vi glede med sylinderformede plantestøtter i størrelser som fint passer i mellomstore og store krukker. Mulighetene til å etablere flotte krukker med ettårige, voksevillige klatreplanter blir langt større. Sistnevnte plantestøtter finnes i forskjellige størrelser, fra de største som passer fint i bed, til de mellomstore og mindre som passer godt i krukker eller plantekasser.

Foruten de større plantestøttene fører vi også mindre buede plantestøtter med ben, i samme materiale. Mindre buede plantestøtter egner seg svært godt til å støtte opp store stauder som kan bøyes eller brekkes om vinden blir for sterk. Du stikker plantestøttene godt ned i jorden og sørger for at de holder stauden fint på plass.

Matter

Matter til å rulle ut og henge opp av materialene pil og hel bambus er svært praktiske strukturer som er enkle å montere og som raskt gir en vegg eller et gjerde et helt annet uttrykk. Mattene har også den egenskapen at de skjermer godt, men bruksområdet er stort og pil- og bambusmatter kan brukes til svært mye. Er du opptatt av å skape et lunt og trivelig miljø i uterommet vil en matte festet til veggen eller til et balkong- eller terrassegjerde ikke bare definere rommet ytterligere, men også skape en tekstur som fremhever alt som blir plassert foran matten. Sistnevnte er en svært viktig egenskap. Mattene finnes i følgende størrelser; B300cm x H100cm, B300cm x H150cm og B300cm x H200cm.

Vegger

Pilvegger er praktiske strukturer som fyller de samme funksjonene som mattene, men som er stivere og egner seg bedre som frittstående gjerder. Det er mange måter å feste og anordne både vegger og matter på, dette er opp til hver enkelt da behovet og bruksområde er svært forskjellig fra uterom til uterom. Pilveggene får du i størrelsene B160cm x H150cm og B160cm x H180cm. Ønsker du et konkret antall pilvegger anbefaler vi deg å gjøre en reservasjon tidlig i sesongen.

Kantstål

Kantstål er et svært viktig element og en definerende struktur for uterommet. Kantstål gjør ikke bare bed tydeligere, men det sparer deg for mye vedlikehold av kanter og hever hagens uttrykk med flere nivåer. Bruken av kantstål er nesten ubegrenset, men noen områder er enklere å se for seg enn andre. For eksempel kan det brukes i overgangen mellom hekk og gressplen, mellom bed og gressplen og mellom gressplen og gangstier. Effekten av for eksempel gressplen og singel, som grenser til hverandre i en omtrent perfekt linje, rett eller bølget, er verdt jobben det tar å få det på plass. Systemet vi kan tilby er satt sammen av forskjellige lengder; 115cm, 75cm, og 50cm, i to høyder; 18cm og 12cm. Delene skrus enkelt sammen med to skruer og festes i bakkant med et jordspyd. De to høydene gir deg muligheten til å heve bedet i forhold til gressplenen eller du kan bruke den laveste av høydene og la bed og gressplen være i flukt med hverandre. Om du skulle ha behov for bed som er buet eller sirkulært gir de ferdig valsede kvartsirklene deg denne muligheten. Lengdene er 115cm, 75cm og 50cm. Kvartsirklene er for eksempel enkle å bruke til runde bed eller for å hindre at gresset vokser inntil trær du har plantet i gressplenen. Stålet er en kobberlegering som kalles Cortén-stål som kun ruster i overflaten. Når overflaten er ferdig rustet etter to år fungerer laget som et beskyttende sjikt. Allerede etter et par uker vil du oppdage at stålet begynner å ruste. Tilbakemeldingene fra de av våre kunder som har begynt å bruke dette produktet er svært gode.

Rosebuer

Rosebuer kan brukes til klatreroser, clematis eller andre klatreplanter. Når klatreplantene er etablert og dekker hele buen vil man kunne oppleve et fantastisk blomstrende skue. Det vil med andre ord lønne seg å plassere buen på et sted der vekstvilkårene for klatreplanten du har valgt er svært gode og ikke minst på et sted der du kan beundre rosebuen under blomstringen. Vi fører fire forskjellige typer rosebuer, alle med enkelt og rent design, og i metall som ruster. Størrelsene er: 240cm høy x 160 bred x 58cm dyp, 240cm høy x 160cm bred x 38 cm dyp, 260cm høy x 118cm bred x 50 cm dyp og 260cm høy x 118cm bred og 50cm dyp. Alle variantene kommer med jordspyd som du stikker ned i jorden og på den måten forankrer buen.

 

Dyhre Gård & Gartneri, 2018.