Jord, gjødsel og bark

Vi fører et sortiment av jord, gjødsel og bark som er satt sammen for å gi deg de produktene du har behov for når du skal plante nytt eller vedlikeholde beplantninger.

Sortiment

Vi gir deg råd til hva slags jord og gjødsel du bør bruke avhengig av hva slags planter du skal plante. Av gjødsel fører vi en hel rekke produkter med forskjellige bruksområder. Du vil finne både økologisk gjødsel og økologisk jord hos oss. Det er viktig å være klar over at all kjøpejord må blandes godt inn i den jorden som er i bakken fra før, for å oppnå den effekten du ønsker. 

Torvfri jord

Vi fører torvfri kompostjord på sekk. Kompostjord egner seg godt til nær sagt alle typer beplantninger på friland. Og spesielt til bruk som jordforbedring i næringsfattig og mager jord. Vi understreker at kompostjorden bør blandes godt inn i det jordsmonnet den tilføres. Den erfaringen vi har bygget opp med bruk av kompostjord i krukker de siste årene er i samsvar med NIBIOs rapport: Miljøvennlige jordblandinger – klima, resirkulering og bruksområder. Om du ønsker å redusere bruken av torvjord til dyrkning i krukker, anbefaler vi med den kunnskapen vi har for øyeblikket, et blandingsforhold på 1/3-del kompostjord i krukker.

Svart oksidert flis

Svart oksidert flis er et godt alternativ til bark. Det egner seg både i bed og i krukker. Jorden holder lenger på fuktigheten og ugress etablerer seg ikke så lett. Det gir også et helt annet uttrykk enn den brune barken. Svart oksidert flis kommer i sekker på 35 liter som rekker til omtrent 1 kvadratmeter. Vi har pakkepris på 5, 10, 20 og 45 sekker. En pall er 45 sekker.

 

Dyhre Gård & Gartneri, 2018.