Jord, gjødsel og bark

Vi fører et sortiment av torvblandinger, kompost, gjødsel og bark som er satt sammen for å gi deg de produktene du har behov for når du skal plante nytt eller vedlikeholde beplantninger.

Sortiment

Vi gir deg råd til hva slags torvblanding, kompost eller gjødsel du bør bruke avhengig av hva slags planter du skal plante. Av gjødsel fører vi en hel rekke produkter med forskjellige bruksområder. Du vil finne både økologisk gjødsel og økologiske torvblandinger hos oss. Det er viktig å være klar over at alle jordprodukter må blandes godt inn i den jorden som er i bakken fra før, for å oppnå den effekten du ønsker om du planter på friland.

Torvfri jord

Vi fører torvfri kompostjord på sekk. Kompostjord egner seg godt til nær sagt alle typer beplantninger på friland. Og spesielt til bruk som jordforbedring i næringsfattig og mager jord. Kompostjord kan også brukes som jorddekke. Vi understreker at kompostjorden bør blandes godt inn i det jordsmonnet den tilføres. Den erfaringen vi har bygget opp med bruk av kompostjord i krukker de siste årene er i samsvar med NIBIOs rapport: Miljøvennlige jordblandinger – klima, resirkulering og bruksområder. Om du ønsker å redusere bruken av torvjord til dyrkning av sommerblomster og urter i krukker, anbefaler vi med den kunnskapen vi har for øyeblikket, et blandingsforhold på 1/3-del kompostjord i krukker.

Dyhre Gård & Gartneri, 2019.