Tjenester

Plantekunnskap

Det er stor variasjon i hva planter trenger av vekstvilkår, hva som er det mest ideelle for plantene og hvor langt man kan strekke grunnlaget for vekstvilkårene. Vi har plantekunnskap, hos oss kan du søke råd.

Vi hjelper deg med å finne de riktige plantene til det riktige stedet. For at vi skal kunne hjelpe deg med dette er det viktig at du gjør deg noen refleksjoner over hva slags forhold det er på stedet du skal plante. Hvor mye lys er det? Hva slags jordsmonn er det? Hvilken jorddybde er det? Er det tørt eller fuktig i bakken? Hvor mye blåser det?

Bestilling

Vi forsøker gjerne å skaffe plantesorter og planteantall vi ikke har i sortimentet, dersom du ønsker en helt spesiell sort, en hekk eller en større beplantning. Har du det botaniske navnet på planten går det raskere å bestille.

Har du behov for å gjøre større beplantninger i hagen? Ser du etter en helt spesiell plantesort? Eller kanskje du har behov for å plante en hekk? Vi forsøker gjerne å skaffe planter, såfremt vi får tak i tilstrekkelig kvalitet. Vi ringer deg når plantene er ankommet og du henter plantene hos oss.

Veiledning

Vi hjelper deg gjerne med grov delplanlegging av uterom såfremt vi har tid og mulighet. Ta mål, lag en skisse og ta med gode oversiktsbilder. Med de verktøyene får vi hjulpet deg til å velge ut planter. Og kanskje gitt deg tilstrekkelig med ideer til å fortsette designprosessen.

Har du et utfordrende sted i hagen du ikke vet hvordan du skal beplante som følger av vekstforholdene? Eller ønsker du rett og slett inspirasjon og idéer til hvordan du kan beplante favorittbedet ditt? Uavhengig av hva du trenger hjelp til: gjør en god kartlegging av området du ser som en utfordring og ta turen innom for en prat med en av våre ansatte. Vi håper vi kan hjelpe deg videre i prosessen.

Dyhre Gård & Gartneri, 2018.