Busker og trær

Busker

Busker tilfører uterommet kontinuitet og struktur året rundt. Selv om ikke alle beholder bladene eller nålene gjennom vinteren vil de være der med grenene og veden sin. I den grønne årstiden gir de uterommet tydelige grenser og atmosfære. Busker har mange forskjellige egenskaper; blomster, dufter, bladfarger og forskjellige former. En helhetlig plan på plantevalg i de forskjellige delene av uterommet ditt og i grensene mellom, vil fremheve og heve det estetiske utbytte av hver enkelt plante.

Små trær

Vi kaller de dvergtrær og er et ‘må’ i alle hager. De tar liten plass og kan beskjæres hardt. Planter man dvergtrær inn i en ellers kjedelig lav beplantning, så blir det umiddelbart mer spennende. Fasongen på trærne kan være opprettvoksende, hengende, noen kan være blomstrende eller de kan ha  spennende farge på bladene. Små trær i krukker er velegnet i små hager, rekkehushager, i bakgårdsmiljøer, leilighetskomplekser, på terrasser og balkonger.

Store Trær

Store trær er de største og mest staselige elementene i hagen. Store trær tilfører høyde, struktur og form. De kan brukes som fokuspunkt, som barrière mot bygninger eller mot naboer. Store trær danner skygge og skaper romfølelse. De kan inntil en viss grad beskjæres slik at de får den høyde og fasong vi ønsker. Trær er effektfulle og kan med fordel brukes i både større og mindre hager.