Krukker

Med krukker skaper du trivelige miljøer og innbydende atmosfære. På for eksempel balkongen, terrassen, gårdsplassen eller ved inngangspartiet kan du bruke krukker – og fylle de med busker, små trær, blomster og stauder. Bruk gjerne forskjellige plantetyper i kombinasjon. Som blomster og urter eller blomster og stauder. Det finnes svært få begrensninger i bruken av krukker og hva slags planter du kan ha i de. Vi oppfordrer derfor til å prøve nye plantekombinasjoner og å la krukker definere og møblere uterommet.

Terracottakrukker

Hovedtyngden av vårt krukkesortiment består av krukker i terracotta. Terracottafargen skaper et varmt bilde og fin kontrast til de fleste planter, men denne krukkefargen kler grønn bladfarge spesielt godt. Fargen på våre terracottakrukker passer både til moderne og romantiske uterom. Om du velger denne krukkefargen i hele eller utvalgte deler av ditt uterom, vil du oppleve at du kan tillate deg å leke med alle mulige blomsterfarger i krukkene – uten at det vil virke kaotisk. Blander du derimot krukkefarger er det et godt tips å velge et strengere utvalg planter i krukkene, slik at man motvirker det kaotiske uttrykket som kan oppstå.

Vinterbeskyttelse av terracottakrukker

Noen terracottakrukker kan stå ute vinterstid, mens andre må pakkes bort. For at våre terracottakrukker skal være frostsikre må krukkene fylles med minimum 1/3-del lecakuler, og de må løftes opp fra bakken ved bruk av krukkeføtter. Står terracottakrukkene på et hardt underlag er det tilstrekkelig med krukkeføtter, står de på et mykt underlag må de ytterligere opp fra underlaget. Krukkeføtter beskytter krukkene høst, vinter og vår ved å hindre at fuktighet trekker opp i krukkene for senere å fryse. Krukkeføttene sørger også for at vannet renner godt ut av krukken og hindrer unødvendig oppsamling av vann.

Fiberkrukker

I tillegg til terracottakrukker fører vi fiberkrukker. Fiberkrukkene veier lite og kommer i fargene grå og brunsort. Overflaten er ujevn og beskrives best som en grov betongoverflate. Overflaten gir fiberkrukkene et røft uttrykk og lav kontrast. Dette gjør at selv om mange av krukkemodellene har vinkelrette hjørner fører kombinasjonen av overflaten og dempede farger, til at krukkene glir bedre inn i uterommet. I moderne uterom hvor uttrykket allerede er kaldt, gir våre fiberkrukker en lunere atmosfære enn om du velger tilsvarende modeller med blankere overflate og høyere kontrast.

Vinterbeskyttelse av fiberkrukker

Våre fiberkrukker har krukkeføtter frest inn i bunnen av krukkene, i flukt med grunnflaten. For at de skal være frostsikre må du bruke minimum 1/3-del lecakuler. Krukkeføttene beskytter krukkene høst, vinter og vår ved å hindre at fuktighet trekker opp i krukkene for senere å fryse. Krukkeføttene sørger også for at vannet renner godt ut av krukken og hindrer unødvendig oppsamling av vann.

 

Dyhre Gård & Gartneri